Pikantā Ziemassvētku kafija

  • Gatavošana 10min
  • Viegli
Pikantā Ziemassvētku kafija
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes

Sastāvdaļas

Maisījums

  • Muskatrieksts
     0.5 tējk.
  • Kardamons
     0.5 tējk.
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Brūnais cukurs
     1 ēdamk.
  • Malta kafija
     250 g

Dzēriens

  • Piens
     50 ml
  • Putukrējums
      pēc garšas
  • Rīvēts muskatrieksts
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Šai receptei ir divas daļas: vispirms jāpagatavo Ziemassvētku kafijas maisījums, un pēc tam no šī maisījuma jārada dzēriens.
Maisījumā iekļautas svētku sezonai raksturīgākās garšvielas, kas katru pirmssvētku un svētku dienu padarīs īpašu, kā arī brūnais cukurs, kas kafijas pamatgaršas transformē teju karamelei līdzīgās.
Pagatavotā kafijas maisījuma pietiks aptuveni 20–25 porcijām, pieņemot, ka vienai 200 ml krūzei lietosi 12 gramus maisījuma.

Dzēriens ir sirdi un ķermeni sildošs un enerģiju pacilājošs našķis. Garšvielu apjomu noteikti vari regulēt atkarībā no tā, kura garšviela tev patīk vairāk, saglabājot kopējo kafijas un garšvielu attiecību.

Lai pagatavotu maisījumu, visas garšvielas un brūno cukuru samaisi kopā ar kafiju un glabā slēgtā traukā. Kafija ir ļoti higroskopiska – tā uzsūc sevī aromātus no garšvielām, un jau nākamajā dienā tā būs vienmērīgi aromātiska.

Pagatavo pikanto kafiju pēc iecienītās metodes, taču tā, lai krūzē nebūtu biezumu. Tāpēc filtra aparāts vai franču prese būs vispiemērotākie varianti.

Ņem 12 gramus kafijas maisījuma uz 1 dzēriena porciju (200 ml).
Kafiju pārlej krūzē, kuras tilpums ir vismaz 300 ml.
Pievieno pienu, dzērienam pa virsu liec putukrējumu. Noteikti iesaku uzputot stingri, lai putukrējums peld pa virsu kafijai.
Uzrīvē svaigu vai uzkaisi maltu muskatriekstu.

Līdzīgas receptes

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Saldā brunetes kūka

12min • Viegli

Ķirbju pīrāgs

1h • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.