Pildītās kartupeļu pankūkas
-
Gatavošana 45min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Pankūkas
-
Kartupeļi1 kg
-
Milti80 g
-
Kukurūzas ciete40 g
-
Sāls1 Tējkarotes
-
Pipari0.5 Tējkarotes
-
Muskatrieksts0.5 Tējkarotes
Pildījums
-
Sēnes200 g
-
Cukini0.5 gabali
-
Sīpols1 gabali
-
Paprika1 gabali
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Sāls0.5 Tējkarotes
-
Pipari0.5 Tējkarotes
-
Kumīns0.5 Tējkarotes
-
Čili pipari0.25 Tējkarotes
-
Siers100 g
-
Eļļacepšanai
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Kartupeļus nomizo, sagriež mazākos gabalos un vāra 20 min. vai kamēr gatavi.
Nokāš un ar kartupeļu stampu samīca viedabīgā masā.
Pievieno sāli, piparus un muskatriekstu. Ļauj kartupeļu biezenim atdzist.
Pēc tam pievieno miltus un kukurūzas cieti un labi samaisa ar karoti vai rokām.
Gatavo pildījumu. Dārzeņus sagriež mazos gabaliņos.
Pannā apcep sīpolus, tiem pievieno ķiplokus, sēnes, cukini un papriku.
Visu sautē pāris minūtes. Pēc garšas pievieno sāli, piparus, kumīnu un čili.
Kartupeļu biezeni sadala 8 daļās. Izveido bumbiņu un vidū veido iedobi, kurā liek apmēram 1 ½ ēdamkaroti pildījuma.
Uzber rīvētu sieru. Uzmanīgi aizloka bumbiņu, veidojot apaļu, biezu placenīti.
Cepamajā pannā uzkarsē eļļu un cep plācenīšus uz vidējas uguns no abām pusēm, līdz tie ir zeltaini brūni.