Pildīti tomāti

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Pildīti tomāti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Pilngraudu kuskuss
     100 g
  • Tomāti lieli
     8 gab.
  • Mazās garnelītes
     200 g
  • Pētersīļi
     1 sauja (-s)
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Čili
      pēc garšas
  • Olīveļļa
     3 ēdamk.
  • Timiāns
      5 zariņi
  • Sāls
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Jogurts
     400 g
  • Dilles
     1 sauja (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tomātiem nogriez cepuri un ar karoti izgreb mīkstumu un sēklas.

Kuskusam pievieno sāli un piparus, pētersīļus, ķiploku.

Uzvāri ūdeni vai, labāk, buljonu un pievieno tik daudz, lai sēklas būtu mitras. Apsedz ar dvieli un ļauj briest 2 minūtes.

Tā atkārto vēl 3 reizes. Tad pievieno garnelītes, samaisi un pildi tomātos

Tomātus apslaki ar eļļu un liec cepamtraukā pievienojot timiānu.

Cep līdz 10 minūtēm 180 – 200 grādos. Uzmani, lai tomāti nepārsprāgst.

Pasniedz ar jogurtu un plucinātām dillēm.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Spāņu omlete latviešu stilā

3h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes