Pildīts saldais kartupelis ar pupiņām

  • Gatavošana 1h 20min
  • Viegli
Pildīts saldais kartupelis ar pupiņām
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Saldais kartupelis
     4 Gabali
  • Olīveļļa
     3 Ēdamkarote
  • Ķiploki
     1 gabali
  • Sīpols
     1 gabali
  • Malta paprika
     0.33 Tējkarotes
  • Rozmarīna vai timiāna lapiņas
     1 Tējkarotes
  • Melnās pupiņas (ar visu šķidrumu)
     400 g
  • Ķiršu tomāti
     240 g
  • Grieķu jogurts
     150 g
  • Čili pipars
      1 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem. 

Ietin katru saldo kartupeli folijā un liec cepties uz stundu, kamēr mīksts. 
 

Kamēr cepas kartupelis, pannā lej eļļu, liec sīpolu (smalki sakapātu), ķiploku (smalki sakapātu) un sāli. 

Sautē uz mazas liesmas 10 minūtes. 

Pievieno pupiņas ar visu šķidrumu, garšaugus (sakapātus), paprikas pulveri, nedaudz čili (sakapātu) un sautē, uzliekot vāku, 10 minūtes, kamēr maisījums vēl ir sulīgs, bet vairs nav šķidrs. 

Mērcei jābūt drīzāk ķepīgai nekā šķidrai.

 

Kad kartupelis gatavs, pārgriez to vidū no augšas, iegriežot tikai līdz vidum. 

Pildi ar pupiņām, pārlej ar jogurtu, uzber vēl nedaudz čili (sakapātu), piparus un pasniedz vienu pašu vai ar salātiem. 

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vistas kebabs uz grila

20min • Vidēji grūti