Pildīts saldais kartupelis ar gaļu

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Pildīts saldais kartupelis ar gaļu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Kartupelis

  • Saldie kartupeļi
     2 gab.
  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Sāls
     2 tējk.

Pildījums

  • Malta liellopu gaļa Rimi
     200 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Burkāns
     1 gab.
  • Kajēnas pipari
     1 tējk.
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Tomātu mērce ar saulē kaltētiem tomātiem Selection by Rimi
     350 g
  • Melnās pupiņas I Love Eco
     200 g

Pasniegšanai

  • Turku jogurts
     4 ēdamk.
  • Loki
     2 šķipsniņa (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Saldos kartupeļus noskalo, katru liek folijā, pievieno sviestu un sāli. Foliju kārtīgi aiztin, liek cepešpannā ar glāzi karsta ūdens un cep 200°C, 1 h 20 min.

Tikmēr gatavo pildījumu: apcep smalki sagrieztus burkānus, sīpolus, ķiploku.

Pievieno malto gaļu un visu sautē, līdz iztvaiko liekais ūdens un pildījums kļūst biezs. Pieliek pupiņas.

Kartupeļa mizu iegriež un iekšpusi ar dakšiņu saspaida biezenī.

Pievieno pildījumu, turku jogurtu un papildu garšai pievieno zaļos lociņus.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes