Pīles krūtiņa ar zaļo zirņu biezeni

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Pīles krūtiņa ar zaļo zirņu biezeni
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pīles krūtiņa

  • Sāls
      pēc garšas
  • Pīles krūtiņas
     2 gab.
  • Pipari
      pēc garšas

Biezenis

  • Baltvīns
     60 ml
  • Lobīti zaļie zirnīši
     400 g
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Bazilika lapiņas
     5 gab.
  • Piparmētras lapiņas
      10 gab.
  • Saldais krējums
     60 ml

Mērce

  • Baltvīna etiķis
     30 ml
  • Baltvīns
     50 ml
  • Mango biezenis
     200 ml

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pīles krūtiņas ādā iegriez ar nazi, bet ne līdz gaļai, tikai tik daudz, lai āda izplestos.

Cep uz karstas pannas vispirms ar ādu uz leju 1–2 minūtes, tad apgriez uz otru pusi un cep vēl 1 minūti.

Tad pīles krūtiņu liec sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos 12 minūtes.

Pēc izņemšanas no krāsns to atdzesē vēl 2–3 minūtes un tikai tad sagriez un pievieno sāli un piparus.

Kamēr cepas pīle, pagatavo mērci un biezeni.

Biezenim: uz pannas vīnā sautē smalki sakapātus ķiplokus, pievieno zirņus uz vienu minūti, tad pielej saldo krējumu.

Maļot liec klāt piparmētru, baziliku un, ja nepieciešams, sāli. Izkās caur sietu.

Pirms pasniegšanas pasildi uz pannas.

Mērcei: novāri baltvīnam alkoholu,pievieno etiķi un mango biezeni.

Kad pīle izņemta no krāsns, mērcei pielej arī sulu no pīles un visu savāri.

Pasniedz, kā redzams attēlā.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti