Polenta ar turku zirņiem un mocarellu

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Polenta ar turku zirņiem un mocarellu
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Polenta
     80 g
  • Ūdens
     500 ml
  • Cietais siers rīvēts
     10 g

Mērce

  • Olīveļļa Extra Virgin
     20 ml
  • Seleriju kāti
      2 gab.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Timiāna lapiņas
     1 Tējkarotes
  • Garšvielas
      pēc garšas
  • Tomātu pasta
     2 Ēdamkarote
  • Tomātu mērce
     480 g
  • Turku zirņi I Love Eco
     480 g

Pasniegšana

  • Siers Mozzarella
     1 gabali
  • Dīgsti vai rukola
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pannā sakarsē eļļu, nogriez mazu liesmu, pievieno seleriju (smalki sakapātu), ķiplokus (smalki sakapātus), timiānu, garšvielas un sāli.

Sautē 15 minūtes.

Tad pievieno tomātu pastu un pacep 2 minūtes.

Pievieno tomātu mērci, nokāstus zirņus un sautē 20 minūtes, kamēr sabiezē. 

 

Katlā vārošā ūdenī maisot ber polentu un maisot vāri 5 minūtes.

Iemaisi smalki sarīvētu cietu sieru un sāli. 

 

Liec uz katra šķīvja polentu, virsū nedaudz mērces (puse mērces paliek vakaram), 1/4 siera un rukolas lapiņas.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vistas kebabs uz grila

20min • Vidēji grūti