Pupiņu čili burito

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Pupiņu čili burito
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Tortiljas

  • Lielas tortiljas
     2 gabali
  • Siers Mozzarella
     200 g

Pupiņu čili

  • Cūku pupas
     700 g
  • Baltās pupiņas I Love Eco
     150 g
  • Zaļie zirnīši
     300 g
  • Burkāns
     1 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Dārzeņu buljons
     200 ml
  • Tomātu mērce ar čili
     350 g
  • Olīveļļa
     30 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izlobi no pākstīm cūku pupas un izņem no apvalka.

Izlobi zaļos zirnīšus.

Olīveļļā apcep burkānus (nomizotus, sagrieztus kubiņos) un sīpolus (nomizotus, sagrieztus kubiņos), pievieno zirnīšus un cūku pupas.

Pielej buljonu un uz lēnas uguns vāra 15 min.

Pievieno tomātu mērci un baltās pupiņas un sautē, līdz mērce kļūst biezāka.

Tortiljas apber ar rīvētu sieru, vidū liek pupiņu čili un sarullē rullī.

Gatavos burito apcep taukvielās uz pannas vai cepeškrāsnī, līdz tie kļūst zeltaini.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti