Rabarberu - mandeļu kūka

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 1h 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Sviests
     225 g
  • Cukurs
     150 g
  • Rabarbers
     450 g
  • Milti
     160 g
  • Mandeļu skaidiņas
     105 g
  • Cepamais pulveris
     1 TK
  • Sāls
     3/4 TK
  • Vaniļas pāksts sēklas
     12 gab.
  • Olas
     2 gab.
  • Grieķu jogurts
     70 g
  • Cukurs
     formas un kūkas apbēršanai
  • Rabarbers
     dekorēšanai

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni līdz 180 °C.

Apsmērē kūkas formu ar sviestu un apber ar cukuru.

Sagriež rabarberus uz pusēm gareniski un mazās šķēlītēs. 

6 uz pusēm pārgrieztos atstāj dekorēšanai.

Blenderī ber miltus, mandeles, cepamo pulveri un sāli.

Blendē, līdz mandeles ir smalki sablendētas.

Bļodā sajauc sviestu un 150 g cukura.

Pievieno vaniļas pāksts sēklas un ar elektrisko mikseri miksē līdz pufīgai masai (apmēram 4 minūtes).

Tad pievieno pa vienai olai un puto (arī ap 4 minūtēm).

Pievieno sausās sastāvdaļas un puto, līdz ir vienmērīga masa, tad pievieno arī jogurtu un saputo.

Tad iemaisa rabarberu.

Mīklu lej sagatavotā pannā un apber ar 3 ēdamk. cukura.

Pa virsu saliek atliktos rabarberus.

Cep, ik pa laikam cepeškrāsnī apgriežot pannu , apmēram 70–80 min. Ļauj kūkai atdzist, pirms to izņem no formas.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!