Rabarberu - mandeļu kūka

  • Gatavošana 1h 40min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Sviests
     225 g
  • Cukurs
     150 g
  • Rabarbers
     450 g
  • Milti
     160 g
  • Mandeļu skaidiņas
     100 g
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Sāls
     0.75 tējk.
  • Vaniļas pāksts sēklas
     12 gab.
  • Olas
     2 gab.
  • Grieķu jogurts
     70 g
  • Cukurs
      formas un kūkas apbēršanai
  • Rabarbers
      dekorēšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni līdz 180 °C.

Apsmērē kūkas formu ar sviestu un apber ar cukuru.

Sagriež rabarberus uz pusēm gareniski un mazās šķēlītēs. 

6 uz pusēm pārgrieztos atstāj dekorēšanai.

Blenderī ber miltus, mandeles, cepamo pulveri un sāli.

Blendē, līdz mandeles ir smalki sablendētas.

Bļodā sajauc sviestu un 150 g cukura.

Pievieno vaniļas pāksts sēklas un ar elektrisko mikseri miksē līdz pufīgai masai (apmēram 4 minūtes).

Tad pievieno pa vienai olai un puto (arī ap 4 minūtēm).

Pievieno sausās sastāvdaļas un puto, līdz ir vienmērīga masa, tad pievieno arī jogurtu un saputo.

Tad iemaisa rabarberu.

Mīklu lej sagatavotā pannā un apber ar 3 ēdamk. cukura.

Pa virsu saliek atliktos rabarberus.

Cep, ik pa laikam cepeškrāsnī apgriežot pannu , apmēram 70–80 min. Ļauj kūkai atdzist, pirms to izņem no formas.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu kūka

2h • Vidēji grūti

Ogu tiramisu

1h • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Bezē deserts ar ogām

35min • Viegli