Reņģu friti

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Reņģu friti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Zivīm

  • Saldētas reņģes
     1 kg
  • Kukurūzas ciete
     2 ēdamk.
  • Kukurūzas milti
     100 g
  • Rīvmaize Rimi
     150 g
  • Paprikas pulveris
     1 tējk.
  • Granulēti ķiploki
     1 tējk.
  • Garšviela zivīm
     1 tējk.
  • Rapšu eļļa Rimi Smart
     600 ml
  • Citrons
     1 gab.
  • Pipari
      Pēc garšas
  • Sāls
      Pēc garšas

Kartupeļiem

  • Kartupeļi
     800 g
  • Sāls
      Pēc garšas

Mērcei

  • Majonēze Provansas Rimi
     200 g
  • Sinepes Rimi
     1 tējk.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Marinēti gurķi Rimi Smart
     3 gab.
  • Citrons
      Pēc garšas
  • Sarkanais sīpols
      Pēc garšas
  • Zaļumi
     1 sauja (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kraukšķīgi reņģu friti ar zeltainām kartupeļu frī un aromātisku mājas mērci – vienkārša, izdevīga un gardi sātīga vakariņu ideja! Perfekta kombinācija, kas apvieno klasisku garšu ar modernu piesitienu.

Iztīri reņģes, pārber ar garšvielām.

Pievieno sulu no puses citrona un kārtīgi apmaisi.

Kartupeļus nomizo, sagriez salmiņos un iemērc sālsūdenī.

Sagatavo panējumu: traukā sajauc garšvielas zivīm, rīvmaizi, kukurūzas miltus, kukurūzas cieti, ķiploku granulas, paprikas pulveri un sāli.

Katru reņģi apviļā sagatavotajā panējumā.

Pannā uzkarsē eļļu un fritē panētās reņģes, sākumā cepot ar ādas pusi uz leju.

Kad zivis kļuvušas zeltaini brūnas, izņem un liec uz salvetes, lai notek liekā eļļa.

Kartupeļus nokās un kārtīgi nosusini dvielī, tad cep lielā eļļas daudzumā līdz tie kļūst kraukšķīgi un zeltaini brūni.

Gatavos kartupeļus pārber ar garšvielām pēc garšas.

Pagatavo mērci: sakapā zaļumus, sīpolu un marinētus gurķus, liec bļodā, pievieno majonēzi, citrona sulu, sinepes un ķiploku granulas, un visu kārtīgi samaisi.

Reņģu friti pasniedz kopā ar kraukšķīgiem kartupeļiem un svaigi pagatavoto mērci.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķiršu galete

2min • Viegli