Rīsu plovs

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Rīsu plovam

  • Basmati vai tvaicēti rīsi
     500 g
  • Cūkgaļa (šķiņķis vai kakla karbonāde)
     300 g
  • Baltie sīpoli
     2 gab.
  • Mizots ķiploks
     5 daiviņas
  • Nemizots ķiploks
     5 daiviņas
  • Burkāni
     2 gab.
  • Kūpināta paprika (paprikas garšviela)
     5 g
  • Kumīna sēklas
     5 g
  • Koriandra sēklas
     5 g
  • Tomātu pasta
     50 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Eļļa fritēšanai un cepšanai
     150 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gaļu sagriež palielos kubos, tad liek karstā eļļā fritēties līdz zeltaini brūnai krāsai.

Sīpolus un burkānus nomizo, sagriež lielākos gabalos.

Rīsus noskalo, atstāj ūdenī uzbriest uz 5 minūtēm.

Tīrā katlā eļļā liek nedaudz garšvielas, tad pievieno sīpolus, ķiplokus un burkānus.

Pievieno tomātu pastu, nedaudz apcep un apmaisa.

Tad liek klāt rīsus un 1l ūdens, apmaisa.

Visu sautē zem vāka, līdz gatavs (30 minūtes).

Plovu pasniedz karstu ar aukstu skābo krējumu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!