Sastāvdaļas
-
Riekstu ķirbis500 g
-
Kartupeļi300 g
-
Konservētas baltās sviesta pupiņas240 g
-
Rozmarīns1 liels zariņš
-
Saldais krējums40 ml
-
Sviests30 g
-
Jūras sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
-
Parmas vai Grana Padano siers30 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni 200 grādu karstu.
Bļodā liec nomizotus ķirbjus kubiņos, nomizotus kartupeļus gabaliņos, nokāstas pupiņas un rozmarīnu.
Pieber sāli un piparus, visu samaisi.
Uzliec foliju un aizver pilnībā ciet, liec uz pannas un šauj krāsnī cepties uz 1 h vai kamēr dārzeņi mīksti.
Ja pietiek spēka un laika, izberz visu caur sietu, tad liec katlā un, maisot uz nelielas liesmas, pievieno krējumu un pēc tam sviestu.
Var arī likt blenderī kopā ar sviestu un saldo krējumu un sablendēt, lai veidojas krēmīga putra.
Pagaršo, vai pietiek sāls un piparu, liec lielā traukā un pārber ar smalki sarīvētu Parmas sieru.