Šakšuka - brokastis austrumnieciskās noskaņās

  • Gatavošana 45min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa
     3 Ēdamkarote
  • Sīpols
     1 gabali
  • Sarkanā paprika
     1 gabali
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Paprikas pulveris
     1 Tējkarotes
  • Kumīns
     1 Tējkarotes
  • Konservēti tomāti
     800 g
  • Siers Feta
     150 g
  • Olas
     4 gab.
  • Pipari
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda eļļu lielā pannā.

Pievieno sīpolu un papriku, apcep, līdz paprika ir mīksta (apmēram 20 min uz zemas uguns).

Pievieno ķiploku un sautē vēl 2 minūtes. Iemaisa kumīnu, paprikas pulveri un kajēnas piparus.

Pievieno tomātus un apber ar sāli un pipariem. Sautē 10 minūtes.
Tad pievieno un iemaisa fetas sieru.
 

Izveido 4-6 bedrītes, katrā no tām iesit pa olai. Uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns 7-10 minūtes (skatoties, cik šķidras olas vēlas).
 

Pirms pasniegšanas apber ar pētersīļiem un pasniedz ar Naan maizītēm.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sālīta makrele

24h • Viegli

Pildītās spinātu pankūkas

25min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Sparģeļu tartars

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sautēta truša gaļa

2h • Vidēji grūti