Šakšuka - brokastis austrumnieciskās noskaņās

  • Gatavošana 45min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa
     3 Ēdamkarote
  • Sīpols
     1 gab.
  • Sarkanā paprika
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Paprikas pulveris
     1 tējk.
  • Kumīns
     1 tējk.
  • Konservēti tomāti
     800 g
  • Siers Feta
     150 g
  • Olas
     4 gab.
  • Pipari
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda eļļu lielā pannā.

Pievieno sīpolu un papriku, apcep, līdz paprika ir mīksta (apmēram 20 min uz zemas uguns).

Pievieno ķiploku un sautē vēl 2 minūtes. Iemaisa kumīnu, paprikas pulveri un kajēnas piparus.

Pievieno tomātus un apber ar sāli un pipariem. Sautē 10 minūtes.
Tad pievieno un iemaisa fetas sieru.
 

Izveido 4-6 bedrītes, katrā no tām iesit pa olai. Uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns 7-10 minūtes (skatoties, cik šķidras olas vēlas).
 

Pirms pasniegšanas apber ar pētersīļiem un pasniedz ar Naan maizītēm.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes