Šakšuka - brokastis austrumnieciskās noskaņās
-
Gatavošana 45min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Olīveļļa3 Ēdamkarote
-
Sīpols1 gabali
-
Sarkanā paprika1 gabali
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Paprikas pulveris1 Tējkarotes
-
Kumīns1 Tējkarotes
-
Konservēti tomāti800 g
-
Siers Feta150 g
-
Olas4 gab.
-
Piparipēc garšas
-
Sālspēc garšas
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzsilda eļļu lielā pannā.
Pievieno sīpolu un papriku, apcep, līdz paprika ir mīksta (apmēram 20 min uz zemas uguns).
Pievieno ķiploku un sautē vēl 2 minūtes. Iemaisa kumīnu, paprikas pulveri un kajēnas piparus.
Pievieno tomātus un apber ar sāli un pipariem. Sautē 10 minūtes.
Tad pievieno un iemaisa fetas sieru.
Izveido 4-6 bedrītes, katrā no tām iesit pa olai. Uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns 7-10 minūtes (skatoties, cik šķidras olas vēlas).
Pirms pasniegšanas apber ar pētersīļiem un pasniedz ar Naan maizītēm.