Šakšuka - brokastis austrumnieciskās noskaņās

  • Gatavošana 45min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa
     3 Ēdamkarote
  • Sīpols
     1 gab.
  • Sarkanā paprika
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Paprikas pulveris
     1 tējk.
  • Kumīns
     1 tējk.
  • Konservēti tomāti
     800 g
  • Siers Feta
     150 g
  • Olas
     4 gab.
  • Pipari
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda eļļu lielā pannā.

Pievieno sīpolu un papriku, apcep, līdz paprika ir mīksta (apmēram 20 min uz zemas uguns).

Pievieno ķiploku un sautē vēl 2 minūtes. Iemaisa kumīnu, paprikas pulveri un kajēnas piparus.

Pievieno tomātus un apber ar sāli un pipariem. Sautē 10 minūtes.
Tad pievieno un iemaisa fetas sieru.
 

Izveido 4-6 bedrītes, katrā no tām iesit pa olai. Uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns 7-10 minūtes (skatoties, cik šķidras olas vēlas).
 

Pirms pasniegšanas apber ar pētersīļiem un pasniedz ar Naan maizītēm.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Spāņu omlete latviešu stilā

3h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti