Saldie sklandrauši

  • Gatavošana 1h 15min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Rudzu milti
     250 g
  • Sviests
     100 g
  • Ūdens (silts)
     100 ml
  • Baltais cukurs
     1 Tējkarotes
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Ola
     1 gab.

Kartupeļu masa

  • Kartupeļi
     150 g
  • Piens
     50 ml
  • Sviests
     10 g
  • Sāls
      pēc garšas

Burkānu masa

  • Burkāni
     250 g
  • Medus
     60 g
  • Skābais krējums
     60 g
  • Ola
     1 g
  • Kviešu milti
     20 g
  • Sāls
      pēc garšas

Glazūra

  • Skābais krējums
     100 g
  • Cukurs
     50 g
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Ķimenes
      dekorēšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā liek visas pamatnes sastāvdaļas un samīca līdz viendabīgai masai. Liek ledusskapī uz 30 min.

Novāra kartupeļus. Nokāš ūdeni, tad pievieno pienu, sviestu un sāli, ar mikseri visu saputo putrā.

Novāra burkānus, pievieno medu, skābo krējumu, olu, miltus un sāli, saputo līdz vienmērīgai masai.

Sakarsē krāsni līdz 200° C. No mīklas veido formiņas. Tajās pilda sākumā kartupeļu masu, tad burkānu masu. 

Cep krāsnī 15-20 minūtes vai līdz burkānu masa ir zeltaina.

Glazūrai sajauc kopā krējumu, cukuru un kanēli. Liek atpakaļ cepties vēl 10 min. Dekorē ar ķimenēm. 

Saistītās receptes

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti