Sāls mīklā cepta teļa gaļa

  • Sagataves 12h ,  Gatavošana 45min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sāls mīklai

  • Galda sāls
     300 g
  • Kviešu milti
     500 g
  • Olas baltums
     1 gab.
  • Ūdens
     300 ml
  • Provansas garšvielas
     1 ĒK
  • Olas dzeltenums mīklas apsmērēšanai
     1 gab.

Pildījumam

  • Teļa gaļa (lāpstiņa, stilbs pēc izvēles)
     1 kg

Garšvielu maisījumam

  • Malta paprika
     1 ĒK
  • Kaltēts timiānas
     1 TK
  • Kajēnas pipari
     1 TK
  • Maltas sinepju sēklas
     1 TK
  • Kaltēts rozmarīns
     1 TK
  • Ķiploku pulveris
     1 ĒK
  • Rīvmaize
     120 g
  • Olīveļļa
     1 ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mīklas sastāvdaļas liec traukā un izmīci viendabīgi.

Garšvielas sajauc ar rīvmaizi un olīveļļu.

Ierīvē gaļu, lai tā apklājas no visām pusēm.

 

Izkaisi uz galda nedaudz miltus un izrullē mīklu.

Gaļu ar rīvmaizes panējumu liec mīklā pa vidu un aizrullē, lai nepaliek gaisa spraugas.

 

Liec uz cepamā papīra un liec ledusskapī dzesēties uz 2-12 stundām.

 

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un gaļu cep 45 minūtes, pirms tam apsmērējot ar olas dzeltenumu, lai pārliecinātos, ka nepiekļūst gaiss.

 

Izcepto gaļu vēl atstāj atdzist 20 minūtes, tad sasit garozu. 

Garozu gan neēd, pārāk sāļa.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!