Sautēta teļa gaļa ar dārzeņiem un garšaugiem

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Sautēta teļa gaļa ar dārzeņiem un garšaugiem

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Kartupeļi
     100 g
  • Teļa gaļa
     250 g
  • Seleriju kāti
     100 g
  • Sīpoli
     100 g
  • Saldēti zaļie zirnīši
     100 g
  • Burkāni
     100 g
  • Tomāti ķiršu
     100 g
  • Sarkanā paprika
     1 gab.
  • Mandarīni
     3 gab.
  • Tomāti savā sulā
     3 ēdamk.

Garšaugi

  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Čili pipars
      0.5 gab.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Kanēļkoka miza
      1 gab.
  • Citronpipari
     1 šķipsniņa (-s)
  • Loki
     1 sauja (-s)
  • Timiāns
     1 sauja (-s)
  • Rozmarīns
     1 sauja (-s)
  • Pētersīļi
     1 sauja (-s)
  • Olīveļļa
     1 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gaļu attīri no cīpslām un liekiem taukumiem. Sagriez vienādos kubiciņos.

Uzkarsētā pannā pievieno olīveļļu un liec cept teļa gaļas kubiņus ar visu kaulu.

Cep, kamēr gaļa kļūst brūna.

Pievieno kanēļa standziņu. Noskalo un pārgriez mandarīnus uz pusēm.

Gaļai pievieno mandarīnus ar visu sulu. Sautē uz lēnas uguns 10 – 20 minūtes.

Izņem mandarīnus. Pievieno tomātus savā sulā, sagrieztus seleriju kātus, burkānus, sīpolus un ķiplokus.

Uzliec pannai vāku un turpini sautēt.

Pievieno sagrieztus kartupeļus un sarkano papriku un sautē līdz kartupeļi kļūst  mīksti.

Pievieno ķirštomātiņus un zaļos zirnīšus, pēc nepieciešamības, sāli, piparus.

Pievieno smalki sagrieztus garšaugus un pasniedz siltu.

Saistītās receptes

Karaliskie ogu salāti

20min • Viegli

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes