Sautētas mīdijas

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Sautētas mīdijas

Sastāvdaļas

  • Svaigas atdzesētas mīdijas
     1 kg
  • Sviests
     50 g
  • Ķiploki
     5 daiva (-s)
  • Citronzāle
      1 stiebrs
  • Bazilika pesto Selection by Rimi
     2 ēdamk.
  • Sauss baltvīns
     150 ml
  • Zaļumi
     1 bunte (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mīdiju gatavošanai izvēlas lielu katlu vai pannu ar vāku. Izkausē sviestu, pievieno saspiestas ķiploku daivas, ļauj pasautēties.
Pievieno svaigo pesto un sagrieztu citronzāli. Lej baltvīnu un ļauj tam sāk vārīties. Ber mīdijas, pievieno zaļumus, uzliek traukam vāku un sautē.
Sautē aptuveni 5 minūtes, var tik ilgi, kamēr visas mīdijas atvērušās. Pasniedz uzreiz, siltas. Bet lai izbaudītu arī burvīgo mērci, pasniedz mīdijas ar, piemēram, apgrauzdētu franču bageti.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Svaigas garneles à la Istaba

20min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Marinētas mīdijas un gailenes

25min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Njoki ar garnelēm un ikriem

40min • Vidēji grūti

Ramen laša zupa

40min • Vidēji grūti