Sautētas mīdijas

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Sautētas mīdijas

Sastāvdaļas

  • Svaigas atdzesētas mīdijas
     1 kg
  • Sviests
     50 g
  • Ķiploki
     5 daiva (-s)
  • Citronzāle
      1 stiebrs
  • Bazilika pesto Selection by Rimi
     2 ēdamk.
  • Sauss baltvīns
     150 ml
  • Zaļumi
     1 bunte (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mīdiju gatavošanai izvēlas lielu katlu vai pannu ar vāku. Izkausē sviestu, pievieno saspiestas ķiploku daivas, ļauj pasautēties.
Pievieno svaigo pesto un sagrieztu citronzāli. Lej baltvīnu un ļauj tam sāk vārīties. Ber mīdijas, pievieno zaļumus, uzliek traukam vāku un sautē.
Sautē aptuveni 5 minūtes, var tik ilgi, kamēr visas mīdijas atvērušās. Pasniedz uzreiz, siltas. Bet lai izbaudītu arī burvīgo mērci, pasniedz mīdijas ar, piemēram, apgrauzdētu franču bageti.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Lasis ar apelsīniem

45min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Lieldienu cālis

1h • Vidēji grūti