Sautētas mīdijas
-
Gatavošana 15min
-
Viegli

Sastāvdaļas
-
Svaigas atdzesētas mīdijas1 kg
-
Sviests50 g
-
Ķiploki5 daiva (-s)
-
Citronzāle1 stiebrs
-
Bazilika pesto Selection by Rimi2 ēdamk.
-
Sauss baltvīns150 ml
-
Zaļumi1 bunte (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Mīdiju gatavošanai izvēlas lielu katlu vai pannu ar vāku. Izkausē sviestu, pievieno saspiestas ķiploku daivas, ļauj pasautēties.
Pievieno svaigo pesto un sagrieztu citronzāli. Lej baltvīnu un ļauj tam sāk vārīties. Ber mīdijas, pievieno zaļumus, uzliek traukam vāku un sautē.
Sautē aptuveni 5 minūtes, var tik ilgi, kamēr visas mīdijas atvērušās. Pasniedz uzreiz, siltas. Bet lai izbaudītu arī burvīgo mērci, pasniedz mīdijas ar, piemēram, apgrauzdētu franču bageti.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.