Savojas kāpostu un jēra gaļas tīteņi

  • Gatavošana 1h 50min
  • Vidēji grūti
Savojas kāpostu un jēra gaļas tīteņi
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Kāposti Savojas
     1 gab.
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     20 ml
  • Sīpoli
     140 g
  • Ķiploki
     20 g
  • Fenheļa sēkliņas
     1 tējk.
  • Rozīnes
     70 g
  • Ciedru rieksti
     25 g
  • Kanēlis
     0.25 tējk.
  • Malta jēra gaļa
     800 g
  • Feta
     200 g
  • Pētersīļi
     1 sauja (-s)
  • Baziliks
      pēc garšas

Mērce

  • Vīnogu kauliņu eļļa
     10 ml
  • Sīpoli
     90 g
  • Ķiploki
     3 daiva (-s)
  • Tomāti ķiršu
     750 g
  • Kaperi
     1 ēdamk.
  • Demerara cukurniedru cukurs
     1 ēdamk.
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pannā lej vīnogu kauliņu eļļu, liec klāt ļoti smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus, sāli un sautē uz mazas liesmas kādas 15 minūtes, lai kļūst jau mīksti, bet vēl ne brūni.

 

Tikmēr uzvāri katlā ūdeni un pieber ēdamkaroti sāls.

Izgriez kāpostam kacenu, lēnām noņem lapas, tik tālu, kamēr tās ir par mazu, lai pildītu.

Iemērc lapas ūdenī (es lieku 4-5, atkarīgs no katla izmēra) un pavāri 2-3 minūtes.

Izņem ārā, liec sietā, un tā sagatavo visas.

 

Noņem pannu ar sīpoliem, pieliec riekstus, rozīnes, fenheli, 1 tējkaroti piparu un samaisi. Atdzesē.

Tikmēr mērcei citā pannā sakarsē eļļu, liec iekšā ļoti smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus, sāli.

Sautē 10 minūtes, tad pievieno tomātus (sablendētus, bet vēl ar gabaliņiem), cukuru, sakapātus kaperus un sautē uz palielas liesmas 10 minūtes.

Ielej pusi keramiskajā traukā, kurā cepsi.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. 

Kamēr karsējas krāsns, gatavo tīteņus. 

Pildījumam, kas atdzisis, pievieno maltu gaļu, zaļumus, pusi fetas siera un sāli, cik vēlies. Samīci. 

Ņem kāposta lapu, liec pildījumu tuvāk sev, kacena daļā, rullē ciet līdz pusei, tad ieloki malas un aizrullē pavisam. 

Liec traukā uz mērces, un tā sagatavo visus. 

Uzlej pa virsu pārējo mērci, uzber pārējo fetu, uzliec vāku vai foliju un cep 25 minūtes. 

Noņem foliju un cep vēl 30 minūtes, kamēr viss kļūst skaisti zeltains. 

Pasniedz.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Spāņu omlete latviešu stilā

3h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Wok ar dārzeņiem un vistu

30min • Vidēji grūti