Sastāvdaļas
-
Sviests80 g
-
Šampinjoni600 g
-
Rozmarīns1 tējk.
-
Šalotes sīpols30 g
-
Ķiploki2 daiva (-s)
-
Jūras sālspēc garšas
-
Svaigi malti melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē pannu, liec tajā 60 g sviesta.
Ieber četrās daļās sagrieztas sēnes, pieliec rozmarīnu, sāli un cep uz palielas liesmas.
No sākuma sēnes šķietami kļūs sausākas, tad iztecēs šķidrums.
Ļauj, lai sēnes cepas, kamēr šķidrums iztvaiko un sēnes kļūst sausākas un zeltainākas.
Tad pievieno atlikušo sviestu, smalki sakapātu sīpolu, saspiestu un sakapātu ķiploku un pacep vēl 3-4 minūtes.