Sēņu mafini ar siera drumstalām

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Sēņu mafini ar siera drumstalām
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Sēnes (pēc izvēles - šampinjoni, portobello, austersēnes vai citas)
     200 g
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Timiāns
      1-2 zariņi
  • Sviests
     50 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     20 ml
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Cukurs
     0.5 Tējkarotes
  • Piens
     120 ml
  • Kviešu milti
     180 g
  • Cepamais pulveris
     8 g
  • Olas
     2 gab.

Drumstalas

  • Sviests
     80 g
  • Kviešu milti
     50 g
  • Cietais siers
     40 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sēnes un ķiploku sakapā un apcep sviestā, pievienojot timiāna lapiņas. Atdzesē un pievieno papildu eļļu un pienu.

Sakul olas ar sāli un cukuru. Jauc sēnes ar eļļu un iecilā mīklā miltus.

Sagatavo drumstalas, savienojot visas sastāvdaļas.

Pildi mafinu mīklu līdz pusei formiņās un pa virsu kaisi drumstalas. Liec cept sakarsētā cepeškrāsnī – apakšējā iedalījumā 180 grādos 18-20 minūtes.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Sparģeļu tartars

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sālīta makrele

24h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laša tartars ar paipalu olām

1h • Vidēji grūti