Siera kūka ar bumbieriem un smiltsērkšķu krēmu

  • Gatavošana 1h 20min
  • Viegli
Siera kūka ar bumbieriem un smiltsērkšķu krēmu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Kūka

  • Smilšu mīkla
     230 g
  • Bumbieri
     5 gab.
  • Siers Mascarpone
     700 g
  • Olas
     4 gab.
  • Citrons
     1 gab.
  • Kukurūzas ciete
     30 g
  • Cukurs
     170 g

Krēms

  • Smiltsērkšķi
     300 g
  • Apelsīns
     1 gab.
  • Cukurs
     60 g
  • Kukurūzas ciete
     10 g
  • Olu dzeltenumi
     6 gab.
  • Sviests
     45 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Ieklāj tartes formā smilšu mīklu un cep 180 grādos 10 minūtes.

Uzliec veselus nomizotus bumbierus vai sagriez gabalos (pēc izvēles).

 

Saputo olas ar cukuru.

Pievieno Maskarpone sieru, citrona miziņu un sulu.

Tāpat iecilā kukurūzas cieti.

Lej formā un liec cept 170 grādos 45 minūtes.

Ļauj kūkai atdzist.

 

Pa to laiku gatavo smiltsērkšķu krēmu. 

Savāri smiltsērkšķu ogas ar apelsīnu sulu un izkās caur sietu. 

Liec karsēt un pievieno olu dzeltenumus ar cieti. 

Maisi, līdz krēms sabiezē. 

Masā iemaisi arī sviestu un uzlej uz kūkas. 

Kūku liec ledusskapī atdzist pilnībā, vismaz uz pusotru stundu.

Līdzīgas receptes

Ķirbju pīrāgs

1h • Vidēji grūti

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Kūka pannā

30min • Viegli

Saldā brunetes kūka

12min • Viegli

Kabaču banānu kūka

50min • Vidēji grūti

Berlīneri ar pildījumu

40min • Vidēji grūti
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.