Siera kūka ar bumbieriem un smiltsērkšķu krēmu

  • Gatavošana 1h 20min
  • Viegli
Siera kūka ar bumbieriem un smiltsērkšķu krēmu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Kūka

  • Smilšu mīkla
     230 g
  • Bumbieri
     5 gab.
  • Siers Mascarpone
     700 g
  • Olas
     4 gab.
  • Citrons
     1 gab.
  • Kukurūzas ciete
     30 g
  • Cukurs
     170 g

Krēms

  • Smiltsērkšķi
     300 g
  • Apelsīns
     1 gab.
  • Cukurs
     60 g
  • Kukurūzas ciete
     10 g
  • Olu dzeltenumi
     6 gab.
  • Sviests
     45 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ieklāj tartes formā smilšu mīklu un cep 180 grādos 10 minūtes.

Uzliec veselus nomizotus bumbierus vai sagriez gabalos (pēc izvēles).

 

Saputo olas ar cukuru.

Pievieno Maskarpone sieru, citrona miziņu un sulu.

Tāpat iecilā kukurūzas cieti.

Lej formā un liec cept 170 grādos 45 minūtes.

Ļauj kūkai atdzist.

 

Pa to laiku gatavo smiltsērkšķu krēmu. 

Savāri smiltsērkšķu ogas ar apelsīnu sulu un izkās caur sietu. 

Liec karsēt un pievieno olu dzeltenumus ar cieti. 

Maisi, līdz krēms sabiezē. 

Masā iemaisi arī sviestu un uzlej uz kūkas. 

Kūku liec ledusskapī atdzist pilnībā, vismaz uz pusotru stundu.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu kūka

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ogu tiramisu

1h • Vidēji grūti