Sastāvdaļas
-
Pilngraudu milti100 g
-
Kviešu milti200 g
-
Soda2 Tējkarotes
-
Auzu pārslas50 g
-
Sāls1 Šķipsniņa
-
Pipari0.5 Tējkarotes
-
Rozmarīns1 Tējkarotes
-
Timiāns1 Tējkarotes
-
Paniņas300 ml
-
Medus15 g
-
Siers ar amoliņu (rīvēts)90 g
-
Auksts sviests (rīvēts)60 g
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu un uz pannas izklāj cepamo papīru.
Bļodā liec visas sastāvdaļas, izņemot paniņas, medu un sviestu, samaisi.
Tad pievieno atlikušās sastāvdaļas un visu samaisi ar karoti vai viegli samīci ar rokām, bet nepārmīci.
Uz cepamā papīra izveido apaļu kukulīti 20 cm diametrā, liec krāsnī vienu nodalījumu zem vidējā un cep 35–40 minūtes, līdz maize kļūst zeltaina.
Izņem no krāsns un atdzesē.
Saistītās receptes
Ēdienu veidi
Zupas
Salāti un uzkodas
Pamatēdieni
Sautējumi
Pudiņi
Kūkas
Pīrāgi
Smūtiji
Mērces
Pankūkas
Pamatsastāvdaļas
Cūkgaļa
Liellopu gaļa
Putnu gaļa
Lasis
Zivis un jūras veltes
Dārzeņi
Pasta
Miltu ēdieni
Siers
Rīsi
Piena produkti
Ogas
Trusis
Jēra gaļa
Dzīvesstils
Ēdieni veģetāriešiem
Ēdieni vegāniem
Bezglutēna ēdieni
Grilēdieni
Bez laktozes ēdieni
Labākai dzīvei
Pikants
Streetfood ēdieni
Mājās gatavota maize