Siera sodas maize

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Siera sodas maize
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Pilngraudu milti
     100 g
  • Kviešu milti
     200 g
  • Soda
     2 tējk.
  • Auzu pārslas
     50 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Pipari
     0.5 tējk.
  • Rozmarīns
     1 tējk.
  • Timiāns
     1 tējk.
  • Paniņas
     300 ml
  • Medus
     15 g
  • Siers ar amoliņu (rīvēts)
     90 g
  • Auksts sviests (rīvēts)
     60 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu un uz pannas izklāj cepamo papīru.

Bļodā liec visas sastāvdaļas, izņemot paniņas, medu un sviestu, samaisi.

Tad pievieno atlikušās sastāvdaļas un visu samaisi ar karoti vai viegli samīci ar rokām, bet nepārmīci.

Uz cepamā papīra izveido apaļu kukulīti 20 cm diametrā, liec krāsnī vienu nodalījumu zem vidējā un cep 35–40 minūtes, līdz maize kļūst zeltaina. 

Izņem no krāsns un atdzesē.

Saistītās receptes

Zicca pīrāgs

1h 35min • Vidēji grūti

Piparkūku riekstiņi

1h • Vidēji grūti

Piparkūku namiņš

1h 30min • Vidēji grūti

Tumšā rūgušpiena maize

1h 30min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Paipalolas anšoviem

30min • Viegli