Siera sodas maize

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Siera sodas maize
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Pilngraudu milti
     100 g
  • Kviešu milti
     200 g
  • Soda
     2 Tējkarotes
  • Auzu pārslas
     50 g
  • Sāls
     1 Šķipsniņa
  • Pipari
     0.5 Tējkarotes
  • Rozmarīns
     1 Tējkarotes
  • Timiāns
     1 Tējkarotes
  • Paniņas
     300 ml
  • Medus
     15 g
  • Siers ar amoliņu (rīvēts)
     90 g
  • Auksts sviests (rīvēts)
     60 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu un uz pannas izklāj cepamo papīru.

Bļodā liec visas sastāvdaļas, izņemot paniņas, medu un sviestu, samaisi.

Tad pievieno atlikušās sastāvdaļas un visu samaisi ar karoti vai viegli samīci ar rokām, bet nepārmīci.

Uz cepamā papīra izveido apaļu kukulīti 20 cm diametrā, liec krāsnī vienu nodalījumu zem vidējā un cep 35–40 minūtes, līdz maize kļūst zeltaina. 

Izņem no krāsns un atdzesē.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti

Dārzeņu maize

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Antipasti

5min • Viegli
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Sparģeļu tartars

20min • Viegli