Siltie bulgura salāti

  • Sagataves 15h ,  Gatavošana 16h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Dārzeņu buljons
     1 gab.
  • Bulgurs
     500 g
  • Svaigs lasis
     2 gab.
  • Rupjās sāls
     0,5 TK
  • Itāļu garšvielu maisījums
     0,5 TK
  • Paprikas pulveris
     1 TK
  • Kajenas pipari
     1 TK
  • Sojas mērces
     1 ĒK
  • Medus
     1 ĒK
  • Eļļa cepšanai
     3 ĒK
  • Tomāti
     150 g
  • Baltās pupiņas
     100 g
  • Melnās pupiņas
     100 g
  • Loki
     20 g

Dresinga pagatavošanai

  • Extra Virgin olīveļļa
     50 ml
  • Citrons
     0,5 gab.
  • Sinepes
     1 TK
  • Medus
     1 TK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Litrā silta ūdens izsķīdini kubiņu dārzeņu buljona. Ļauj tam uzvārīties.

Pievieno bulguru. Atstāj uzbriest 20 minūtes.

Piestā  ieber ½ tējkarotes rupjās sāls un ½ i tāļu garšvielu maisījuma. Sasmalcina.

Sasmalcinātajam sāls un garšvielu maisījumam pievieno paprikas pulveri, kajenas piparus, sojas mērci, medu un eļļu. Samaisa viendabīgā masā.

Ar garšvielu maisījumu apslaka laša gabalus un liek cepeškrāsnī vai uz grila. Cepj 20 minūtes, 180 grādu karstumā. 

Kamēr gatavojas lasis, uzbriedušo bulguru apmaisa un pievieno sagrieztus tomātus, baltās un melnās pupiņas, lokus un iemaisa bulgura masā.

Dresinga pagatavošanu: olīveļļā iemaisa medu un sinepes, kā arī pievieno no puscitrona izspiesto sulu.

Cepto lasi un bulguru apslaka ar mērci un gatavs!

Labu apetīti!

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!