Siltie bulgura salāti
-
Sagataves 15min , Gatavošana 16min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
-
Dārzeņu buljons1 gab.
-
Bulgurs500 g
-
Svaigs lasis2 gab.
-
Rupjā sāls0,5 TK
-
Itāļu garšvielu maisījums0,5 TK
-
Paprikas pulveris1 TK
-
Kajēnas pipari1 TK
-
Sojas mērce1 ĒK
-
Medus1 ĒK
-
Eļļa cepšanai3 ĒK
-
Tomāti150 g
-
Baltās pupiņas100 g
-
Melnās pupiņas100 g
-
Loki20 g
Dresinga pagatavošanai
-
Extra Virgin olīveļļa50 ml
-
Citrons0,5 gab.
-
Sinepes1 TK
-
Medus1 TK
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Litrā silta ūdens izsķīdini kubiņu dārzeņu buljona. Ļauj tam uzvārīties.
Pievieno bulguru. Atstāj uzbriest 20 minūtes.
Piestā ieber ½ tējkarotes rupjās sāls un ½ itāļu garšvielu maisījuma. Sasmalcina.
Sasmalcinātajam sāls un garšvielu maisījumam pievieno paprikas pulveri, kajēnas piparus, sojas mērci, medu un eļļu. Samaisa viendabīgā masā.
Ar garšvielu maisījumu apslaka laša gabalus un liek cepeškrāsnī vai uz grila. Cep 20 minūtes 180 grādu karstumā.
Kamēr gatavojas lasis, uzbriedušo bulguru apmaisa un pievieno sagrieztus tomātus, baltās un melnās pupiņas, lokus un iemaisa bulgura masā.
Dresinga pagatavošana: olīveļļā iemaisa medu un sinepes, kā arī pievieno no puscitrona izspiesto sulu.
Cepto lasi un bulguru apslaka ar mērci un gatavs!