Siltie garneļu un kvinojas salāti

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Siltie garneļu un kvinojas salāti
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes

Sastāvdaļas

  • Kvinoja
     300 g
  • Avokado eļļa
     10 ml
  • Burkāni
     150 g
  • Sīpoli
     50 g
  • Garneles
     400 g
  • Loki
     50 g
  • Pētersīļi
     60 g
  • Citrons
     1 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāri ūdens un liec vārīties kvinoju.
Sagriez sīpolus pusripiņās, burkānus – plānās strēmelītēs, uzkarsē pannu, lej tajā avokado eļļu un apcep dārzeņus, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Sakapā zaļumus, notīri garneles un pievieno dārzeņiem, apcep 2–3 minūtes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Kad kvinoja ir gatava, liec to pie dārzeņiem un garnelēm un apcep.
Pasniedz siltu ar šķēlīti citrona.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti