Sastāvdaļas
-
Skābēti kāposti Rimi1 kg
-
Pērļu grūbas100 g
-
Kūpināta cūkgaļas krūtiņa600 g
-
Sīpols2 gab.
-
Burkāns (neliels)1 gab.
-
Ķiploks5 daiva (-s)
-
Eļļa30 ml
-
Ūdens
-
Sāls, pipari, cukurspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pagatavo latviešu iecienīto skābētu kāpostu zupu ar kūpinātu cūkgaļas krūtiņu - tā ir sātīga un garda maltīte, kas kārtīgi pabaros visus tuvos un mīļos.
Sagriez sīpolus plānās šķēlēs, sarīvē burkānu. Nomizo ķiploku un smalki sakapā vai izspied caur ķiploku spiedi.
lelej 5-6l katliņā eļļu un sautē sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno burkānus, tad ķiploku un kūpinātu cūkgaļu.
Kad viss nedaudz apcepies, ielej katlā 3/4 ūdeni un vāri vismaz 40 minūtes. Tad pievieno skābētus kāpostus un turpini vārīt vēl 30 minūtes, līdz gaļa kļuvusi mīksta un kāposti atdevuši savu skābeno garšu. Nogaršo un pēc nepieciešamības pievieno garšvielas, sāli vai cukuru.
Skābu kāpostu zupa ar katru dienu kļūst gardāka, pat tad, kad tā nostāvējusi ledusskapī divas dienas.