Skotu olas ar franču „bois boudran” mērci

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

Skotu olām

  • Paipalu olas
     12 gab.
  • Laba malta cūkgaļa
     750 g
  • Sinepes
     50 g
  • Sakapāti loki
     5 g
  • Sakapāti pētersīļi
     5 g
  • Vistas ola
     1 gab.
  • Sāls
     10 g
  • Malti melnie pipari
      pēc garšas
  • Augu eļļa
     1 L

Panējumam

  • Milti
     200 g
  • Sāls
     10 g
  • Rīvmaize
     100 g
  • Ola, sakulta ar nedaudz ūdens
     1 gab.

Mērcei

  • Rapšu eļļa
     150 ml
  • Etiķis
     50 ml
  • Tomāti, blanšēti, nomizoti, sagriezti mazos gabaliņos
     2 gab.
  • Kečups
     85 g
  • Šalotes sīpoli, sagriezti mazos gabaliņos
     100 g
  • Pētersīļi, sakapāti
     15 g
  • Loki, sakapāti
     5 g
  • Vusteršīras mērce
     1 TK
  • Tabasco mērce
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Interesanta recepte, kas derēs lieliski gan kā otrais ēdiens, gan uzkoda!

Novāri paipalu olas 2 minūtes, pēc tam ieliec tās atdzesēties aukstā ūdenī uz 10 minūtēm un tad nolobi čaumalas.

Bļodiņā liec visas mērces sastāvdaļas, izņemot Tabasco, un kārtīgi samaisi, pēc tam uzmanīgi pēc garšas pievieno Tabasco mērci.

Citā bļodā liec malto gaļu un pārējās skotu olām paredzētās sastāvdaļas, izņemot paipalu olas un eļļu, un kārtīgi samaisi.

Ņem 1 paipalu oliņu un rūpīgi aptin ar gaļas masu. Tā sagatavo visas paipalu olas.

Uz šķīvja uzber panējumam paredzētos miltus, uz cita šķīvja rīvmaizi, bļodā ielej sakulto olu.

Katru olu, kas ietīta gaļas masā, apviļā miltos, tad olā un rīvmaizē, pēc tam vēlreiz olā un rīvmaizē.

Katlā ielej augu eļļu un sakarsē līdz 175 grādiem. Liec eļļā olas un vāri, līdz tās kļūst tumši brūnas.

Nosusini lieko eļļu uz papīra dvieļa un pasniedz karstas kopā ar mērci.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!