Skotu olas ar franču „bois boudran” mērci

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

skotu olām

  • paipalu olas
     12 gab.
  • labas maltas cūkgaļas
     750 g
  • sinepju
     50 g
  • sakapātu loku
     5 g
  • sakapātu pētersīļu
     5 g
  • vistas ola
     1 gab.
  • sāls
     10 g
  • malti melnie pipari
      pēc garšas
  • augu eļļas
     1 L

panējumam

  • miltu
     200 g
  • sāls
     10 g
  • rīvmaizes
     100 g
  • ola, sakulta ar nedaudz ūdens
     1 gab.

mērcei

  • rapšu eļļas
     150 ml
  • etiķa
     50 ml
  • tomāti, blanšēti, nomizoti, sagriezti mazos gabaliņos
     2 gab.
  • kečupa
     85 g
  • šalotes sīpolu, sagriezti mazos gabaliņos
     100 g
  • pētersīļu, sakapāti
     15 g
  • loku, sakapāti
     5 g
  • Vusteršīras mērces
     1 TK
  • Tabasco mērce
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Interesanta recepte, kas derēs lieliski gan kā otrais ēdiens, gan uzkoda!

Novāri paipalu olas 2 minūtes, pēc tam ieliec tās atdzesēties aukstā ūdenī uz 10 minūtēm un tad nolobi čaumalas.

Bļodiņā liec visas mērces sastāvdaļas, izņemot Tabasco, un kārtīgi samaisi, pēc tam uzmanīgi pēc garšas pievieno Tabasco mērci.

Citā bļodā liec malto gaļu un pārējās skotu olām paredzētās sastāvdaļas, izņemot paipalu olas un eļļu, un kārtīgi samaisi.

Ņem 1 paipalu oliņu un rūpīgi aptin ar gaļas masu. Tā sagatavo visas paipalu olas.

Uz šķīvja uzber panējumam paredzētos miltus, uz cita šķīvja rīvmaizi, bļodā ielej sakulto olu.

Katru olu, kas ietīta gaļas masā, apviļā miltos, tad olā un rīvmaizē, pēc tam vēlreiz olā un rīvmaizē.

Katlā ielej augu eļļu un sakarsē līdz 175 grādiem. Liec eļļā olas un vāri, līdz tās kļūst tumši brūnas.

Nosusini lieko eļļu uz papīra dvieļa un pasniedz karstas kopā ar mērci.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.