Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
Skotu olām
-
Paipalu olas12 gab.
-
Laba malta cūkgaļa750 g
-
Sinepes50 g
-
Sakapāti loki5 g
-
Sakapāti pētersīļi5 g
-
Vistas ola1 gab.
-
Sāls10 g
-
Malti melnie piparipēc garšas
-
Augu eļļa1 L
Panējumam
-
Milti200 g
-
Sāls10 g
-
Rīvmaize100 g
-
Ola, sakulta ar nedaudz ūdens1 gab.
Mērcei
-
Rapšu eļļa150 ml
-
Etiķis50 ml
-
Tomāti, blanšēti, nomizoti, sagriezti mazos gabaliņos2 gab.
-
Kečups85 g
-
Šalotes sīpoli, sagriezti mazos gabaliņos100 g
-
Pētersīļi, sakapāti15 g
-
Loki, sakapāti5 g
-
Vusteršīras mērce1 TK
-
Tabasco mērcepēc garšas
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Interesanta recepte, kas derēs lieliski gan kā otrais ēdiens, gan uzkoda!
Novāri paipalu olas 2 minūtes, pēc tam ieliec tās atdzesēties aukstā ūdenī uz 10 minūtēm un tad nolobi čaumalas.
Bļodiņā liec visas mērces sastāvdaļas, izņemot Tabasco, un kārtīgi samaisi, pēc tam uzmanīgi pēc garšas pievieno Tabasco mērci.
Citā bļodā liec malto gaļu un pārējās skotu olām paredzētās sastāvdaļas, izņemot paipalu olas un eļļu, un kārtīgi samaisi.
Ņem 1 paipalu oliņu un rūpīgi aptin ar gaļas masu. Tā sagatavo visas paipalu olas.
Uz šķīvja uzber panējumam paredzētos miltus, uz cita šķīvja rīvmaizi, bļodā ielej sakulto olu.
Katru olu, kas ietīta gaļas masā, apviļā miltos, tad olā un rīvmaizē, pēc tam vēlreiz olā un rīvmaizē.
Katlā ielej augu eļļu un sakarsē līdz 175 grādiem. Liec eļļā olas un vāri, līdz tās kļūst tumši brūnas.
Nosusini lieko eļļu uz papīra dvieļa un pasniedz karstas kopā ar mērci.