Sparģeļi ar olām

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Sparģeļi ar olām
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Zaļie sparģeļi
     800 g
  • Cieti vārītu olu dzeltenumi
     6 gab.
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Mērce

  • Olīveļļa Extra Virgin
     40 ml
  • Ķiploki (smalki sakapāti)
     3 daiva (-s)
  • Rozmarīns (sakapāts)
     1 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pannā liec visas mērces sastāvdaļas, sāli un piparus un sildi uz ļoti mazas liesmas 15 minūtes.
Uzvāri katlā ūdeni, kad tas burbuļo, pieliec sāli un liec iekšā sparģeļus uz 2 minūtēm.
Kamēr vārās, sagatavo aukstu ūdeni.
Tiklīdz sparģeļu vārīšanas laiks pagājis, izcel tos no karstā ūdens un liec aukstajā, lai tie pārstātu gatavoties.
Kad atdzisuši, nokās, liec traukā, pārlej ar eļļu, pārkaisi ar sadrupinātām olām un pasniedz.

Saistītās receptes

Sparģeļi ar mocarellu

10min • Viegli

Baklažānu un tomātu sacepums

55min • Vidēji grūti

Risoto ar dārzeņiem

35min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kraukšķīgās olas

45min • Vidēji grūti

Burkānu mafini

30min • Vidēji grūti