Sterlete sviestā

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Sterlete sviestā
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Sterletes fileja
     200 g
  • Sviests
     200 g
  • Timiāna lapiņas
     1 tējk.
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katliņā liec sviestu un izkausē.

Ieliec sterleti, sāli, piparus, ķiploku (notīrītu un saspiestu) un timiānu.

Sautē uz mazas liesmas apmēram 20 minūtes, kamēr gatava.
Noņem no uguns, nosmel putas, ja tādas izveidojušās.
Izcel zivi, saplucini, pielej daļu sviesta un pieliec sāli.
Samaisi un pasniedz ar svaigi ceptu maizi.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivju zupa

1h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Diļļu marināde

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Provansas marināde

5min • Viegli