Svaigas garneles à la Istaba

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti
Svaigas garneles à la Istaba
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Garneles
     10 gabali
  • Svaigs timiāns
      3 zariņi
  • Vesels ķiploks
     1 gabali
  • Melno piparu graudi
      5 gab.
  • Pārslu sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Citrona sula un miza
     0.5 gab.
  • Sviests
     50 g
  • Pirmā spieduma olīveļļa
     20 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Svaigas garneles à la Istaba

Sausu pannu uzkarsē līdz 100 grādiem.
Uz pannas liec timiānu, citrona mizas, piparu graudus un maisot ļauj apgrauzdēties.
Pievieno nosusinātas garneles un intensīvi maisi.
Pēc 1 minūtes pievieno olīveļļu un pārstāj maisīt uz 3 minūtēm.
Tad intensīvi samaisi, pievieno sviestu.
Pasniedz ar izveidojušos mērci un gardajiem ceptajiem ķiplokiem.
Apslaki ar citronu sulu un pārslu sāli.
Klāt iesaku grauzdētu maizi, kuru laužot, uzsūcināt mērci.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti