Svaigas garneles à la Istaba

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti
Svaigas garneles à la Istaba
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Garneles
     10 gabali
  • Svaigs timiāns
      3 zariņi
  • Vesels ķiploks
     1 gabali
  • Melno piparu graudi
      5 gab.
  • Pārslu sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Citrona sula un miza
     0.5 gab.
  • Sviests
     50 g
  • Pirmā spieduma olīveļļa
     20 ml

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sausu pannu uzkarsē līdz 100 grādiem.
Uz pannas liec timiānu, citrona mizas, piparu graudus un maisot ļauj apgrauzdēties.
Pievieno nosusinātas garneles un intensīvi maisi.
Pēc 1 minūtes pievieno olīveļļu un pārstāj maisīt uz 3 minūtēm.
Tad intensīvi samaisi, pievieno sviestu.
Pasniedz ar izveidojušos mērci un gardajiem ceptajiem ķiplokiem.
Apslaki ar citronu sulu un pārslu sāli.
Klāt iesaku grauzdētu maizi, kuru laužot, uzsūcināt mērci.

Saistītās receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu tarte ar kazas sieru

2h • Vidēji grūti