Svaigi un grilēti rudens dārzeņi

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Svaigi un grilēti rudens dārzeņi
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Baklažāns
     1 gabali
  • Pak Choi
     1 gab.
  • Cukīni
     1 gabali
  • Olīveļļa cepšanai un salsai
      pēc garšas
  • Violetie kartupeļi
     4 gab.
  • Kālis
     1 gab.
  • Paprika
     1 gab.
  • Ābols
     1 gab.
  • Tomāti
     2 gab.
  • Pētersīļi
     1 bunte (-s)
  • Citrona sula
     1 gab.
  • Tomātu pasta
     1 tējk.
  • Dižonas sinepes
     1 tējk.
  • Saldais krējums
     75 g
  • Siers Parmigiano-Reggiano
     70 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sātīga recepte veģetāriešiem!

Baklažānu, Pak Choi un cukīni pārsmērē ar olīveļļu, uzber sāli, piparus un cep uz iepriekš uzkarsēta grila. Paralēli novāri kartupeļus, līdz tie ir gatavi.

Salsai apcep saldo piparu un smalki sagriez. Smalki sagriez arī ābolu un tomātus. Sakapā pētersīļus. Visu sajauc ar sāli, pipariem, olīveļļu un citronu sulu.

Mazā katliņā liec tomātu pastu, sinepes, saldo krējumu, samaisi un noreducē līdz mērces konsistencei.

Sieru salauz mazākos gabalos. Kārto visu uz šķīvja un pasniedz.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskie cepumi ar saldējumu

1h 20min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes