Svaigu lapu salāti ar granātābolu un valriekstiem

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Svaigu lapu salāti ar granātābolu un valriekstiem

Sastāvdaļas

  • apelsīns
     1 gab.
  • šķidrs medus
     1 ēdamk.
  • olīveļļa
     3 ēdamk.
  • sāls
     1 tējk.
  • pipari
     1 šķipsniņa (-s)
  • salāti
     250 g
  • granātābols vai saldētas granātābolu sēklas (1 ābols atbilst 1 dl sēklu)
     1 gab.
  • sīpols
     1 gabali
  • valrieksti
     50 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Garšīgi svaigu lapu salāti, ko papildina ar granātābolu un valriekstiem. Saldskābo mērci gatavo no apelsīnu sulas, medus un olīveļļas. Mērci pievieno salātiem, tad iemaisa smalki sagrieztu sīpolu un apelsīnu. Papildina gardos lapu salātus ar granātābolu sēklām un valriekstiem. Gardi salāti!

Apelsīnu nomizo un sagriež šķēlēs. Šeit var apskatīt, kā sagriezt apelsīnu. Vēlams griezt bļodā, lai saglabātu visu sulu. Izspiež atlikušo sulu no sagrieztajām daļām."
Sajauc apelsīnu sulu ar medu, olīveļļu, sāli un pipariem. Mērci pievieno kāpostiem.
Sadala un izņem granātābola sēklas vai atkausē saldētas.
Nomizo un smalki sagriež sīpolu. Rupji sasmalcina riekstus.
Lapu kāpostu samaisa ar apelsīna šķēlēm un sīpolu. Uzber granātābolu sēklas un valriekstus.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti