Sviestā cepts zandarts

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Sviestā cepts zandarts
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Zandarta fileja
     320 g
  • Sviests
     60 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     10 g
  • Bazilika lapiņas
     10 gab.
  • Kartupeļi
     5 gabali
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Mērce

  • Baltvīns
     40 ml
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Rozā pipari
      10 gab.
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kartupeļus sagriez šķēlēs un novāri, līdz tie mīksti.

Uzliec uz restītes padzist, tikai tik daudz, lai tie kļūtu sausi.

Pannā izkausē sviestu ar eļļu un liec kartupeļu šķēlītes.

Apcep no abām pusēm.

Izņem tās no pannas un tajās pašās taukvielās apcep zivs filejas, sākot cept ar ādu uz leju.

Cep 2 minūtes no katras puses. Pēc cepšanas pievieno sāli un piparus.

Paralēli katliņā pagatavo mērci.

Lej vīnu, pievieno piparus.

Notvaicē vīnu līdz pusei un pievieno saldo krējumu un sāli, līdz mērce sāk biezēt.

Pasniedz, to pārlejot maltītei.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Truša salāti

12min • Viegli
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tagliatelle ar mīdijām

20min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sautēta truša gaļa

2h • Vidēji grūti