Sviestā sautēts stirploin steiks

  • Sagataves 7min ,  Gatavošana 5min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Stirploin (plānās filejas) steiks
     200
  • Sviests
     50
  • Timiāns
     1 zariņš
  • Ķiploka daiviņa
     1 gab.
  • Sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti pipari
     pēc garšas
  • Šitake sēnes
     150
  • Spināti
     65

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē steika pannu, liec tajā sviestu, ļauj tam izkust un tajā esošajiem olbaltumiem – nedaudz apdegt. 

Pievieno timiāna zariņu un saspiestu ķiploku. 

Liec pannā steiku un cep no katras puses 1–2 minūtes, aplaistot ar karsto sviestu. 

Noņem steiku no pannas un ļauj tam atpūsties 3 minūtes. 

Tajā pašā sviestā apcep sēnes un spinātus. 

Pirms pasniegšanas pārkaisi steikam sāli un piparus.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!