Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Teļa un liellopa gaļa ar kaulu1 kg
-
Ķiploks6 daiva (-s)
-
Apelsīnu sula250 ml
-
Vīnogu kauliņu eļļa40 ml
-
Krustnagliņas (samaltas)4 gab.
-
Oregano1 Tējkarotes
-
Kumīns0.5 Tējkarotes
-
Sāls1 Tējkarotes
-
Melnie pipari0.5 Tējkarotes
-
Čili piparu pārslas1 Tējkarotes
-
Kanēlis0.5 Tējkarotes
-
Muskavado cukurs2 Ēdamkarote
Pasniegšanai
-
Nelieli sīpoli2 gabali
-
Muskavado cukurs1 Ēdamkarote
-
Ābolu etiķis2 Ēdamkarote
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Gurķis400 g
-
Laima miziņa0.5 gabali
-
Mērce Black Bean Mole5 Ēdamkarote
-
Tortiljas kukurūzas Rimi Planet6 gabali
-
Avokado2 gabali
-
Zaļie halapenjo Rimi Planet125 g
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gaļu samarinē ar garšvielām (ķiploku izspied caur ķiplokspiedi) un atstāj uz 12-24 h.
Tad visu liec augstspiediena katlā (vislabāk) vai čuguna katlā.
Ja gatavo augstspiediena katlā, tad apmēram 1 h.
Ja čuguna katlā, tad 200 grādu temperatūrā cepeškrāsnī kādas 3 h vai 160 grādos 8 h.
Kad gaļa gatava, to izceļ ārā, un, ja katlā ir vēl šķidrums, tad to vāra uz lielas liesmas, lai samazinās apjomā divas reizes.
Saplūkā gaļu un iemaisi mērcē.
Tikmēr katlā uzvāri ūdeni, kad tas burbuļo, ieliec sīpolu (sagrieztu plānās šķēlītēs), paturot 30 sekundes, nokās.
Liec aukstā ūdenī, lai atdziest, un atkal nokās.
Samaisi kopā ar gurķiem (plāni sagrieztiem), cukuru, laima miziņu (smalki sarīvētu), ābolu etiķi.
Noliec, lai ievelkas uz vairākām stundām.
Kad gaļa gatava, uz tortiljas smērē Bean Mole, liec halapenjo, avokado (saspiestu ar dakšiņu), gaļu un salātus.
Aizrullē ciet un pasniedz.