Tīģergarneļu woks ar rīsiem un kokosrieksta mērci

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Tīģergarneļu woks ar rīsiem un kokosrieksta mērci
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Rīsi
     300 g
  • Tīģergarneļes
     300 g
  • Kokosriekstu krēms
     250 ml
  • Mērces Thai Choice saldā čili
     1 ēdamk.
  • Zivju mērce ICA Asia
      pēc garšas
  • Čili pipars
      1 gab.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sarkanais sīpols
     1 gab.
  • Mango
     1 gab.
  • Sparģeļi
      8 gab.
  • Burkāni
     1 gab.
  • Loki
     1 bunte (-s)
  • Koriandrs
     1 bunte (-s)
  • Bambusa dzinumi ICA Asia
      pēc garšas
  • Suši lapas
      3 gab.
  • Jaunais kāposts
     100 g
  • Eļļa
      cepšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rīsus uzvāri (ūdens attiecība 1:2).

Tīģergarneles notīri un saglabā čaulas.

Plāni sagriez sīpolu, čili un ķiploku.

5 ēdamkarotēs eļļas apcep garneļu čaulas, lai tās atdotu aromātu un garšu, tad čaulas met ārā.

Tajā pašā eļļā apcep sīpolu, čilli un ķiploku.

Apceptajiem sīpoliem pievieno klāt kokosriekstu krēmu un saldā čili mērci, un nedaudz arī zivju mērci.

Ļauj visam nedaudz savārīties, aptuveni 10 minūtes.

Sparģeļus, burkānus griez smalkās plānās šķēlēs.

Mango sagriez lielos gabalos.

Apcep garneles, tad pievieno dārzeņus, bambusa dzinumus un pārlej ar mērci.

Visu pasutina 3-5 minūtes, tad pievieno nori lapas un smalki sagrieztus garšaugus.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Risotto ar pikšu

1h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Krēmīgie rīsi ar sterleti

30min • Vidēji grūti