Tomātu sofrito

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Tomātu sofrito
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa
     50 ml
  • Sarkanais sīpols
     1 gab.
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Zaļais pipars
     1 gabali
  • Sarkanie tomāti
     1 kg
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Paprikas pulveris
     1 šķipsniņa (-s)
  • Kumīns
     1 šķipsniņa (-s)
  • Lauru lapa
      1 gab.
  • Pētersīļi
      dekoram

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tomātiem iegriez apakšā krustiņu un blanšē aptuveni 5 minūtes, aplejot ar verdošu ūdeni, tad novelc mizu.
Katlā lej olīveļļu un apcep sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, papriku.
Pievieno noblanšētus, sasmalcinātus tomātus, lauru lapas un garšvielas, vāri, līdz iztvaiko šķidrums un sofrito iegūst bieza krējuma konsistenci.
Pasniedzot pārkaisi sasmalcinātus pētersīļus.
Lieliski garšos uz čabatas maizes ar tomātu un pesto vai kopā ar jūras veltēm, gaļas un dārzeņu ēdieniem.

Līdzīgas receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Krēmsiera krēms maizītēm

1h 10min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Cepta feta ar medu

35min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Ķirbju čatnijs

30min • Viegli