Tomātu sofrito

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Tomātu sofrito
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa
     50 ml
  • Sarkanais sīpols
     1 gab.
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Zaļais pipars
     1 gabali
  • Sarkanie tomāti
     1 kg
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Paprikas pulveris
     1 šķipsniņa (-s)
  • Kumīns
     1 šķipsniņa (-s)
  • Lauru lapa
      1 gab.
  • Pētersīļi
      dekoram

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tomātiem iegriez apakšā krustiņu un blanšē aptuveni 5 minūtes, aplejot ar verdošu ūdeni, tad novelc mizu.
Katlā lej olīveļļu un apcep sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, papriku.
Pievieno noblanšētus, sasmalcinātus tomātus, lauru lapas un garšvielas, vāri, līdz iztvaiko šķidrums un sofrito iegūst bieza krējuma konsistenci.
Pasniedzot pārkaisi sasmalcinātus pētersīļus.
Lieliski garšos uz čabatas maizes ar tomātu un pesto vai kopā ar jūras veltēm, gaļas un dārzeņu ēdieniem.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Baklažāni itāļu gaumē

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli