Tomātu un rikotas tarte

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Tomātu un rikotas tarte
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Sāļā vai siera smilšu mīkla
     250 g
  • Ola
     1 gab.
  • Olu dzeltenums
     2 gab.
  • Ķiploku pulveris
     1 Tējkarotes
  • Sāls
      pēc garšas
  • Ķiršu tomāti
     600 g
  • Olīveļļa
     1.5 Tējkarotes
  • Siers Ricotta
     250 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tartes - ne tikai saldas!

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

Izrullē mīklu, ieklāj to cepamajā formā (10x35 cm) un liec krāsnī cepties uz 10 minūtēm.

Tikmēr sakul olu un olu dzeltenumus ar rikotas sieru un ķiploku pulveri, līdz masa ir viendabīga.

Izņem tartes pamatni no krāsns, ielej tajā rikotas siera masu, pa virsu kārto tomātus un pārslaki ar olīveļļu, pārber ar jūras sāli.

Samazini krāsns temperatūru līdz 170 grādiem un cep tarti 30 minūtes.

Izņem no krāsns un atdzesē. Pasniedz.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Sparģeļu tartars

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Antipasti

5min • Viegli
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes