Toskānas maizes un tomātu zupa

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Toskānas maizes un tomātu zupa

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa
     70 g
  • Ķiploks (sakapāts)
     2 daiva (-s)
  • Saldais sīpols (sīki sakapāts)
     1 gab.
  • Burkāni (sagriezti šķēlītēs)
     2 gab.
  • Selerijas kāts (sagriezts šķēlītēs)
      1 gab.
  • Konservēti tomāti
     400 g
  • Sāls
     1 tējk.
  • Malti melnie pipari
     0.5 tējk.
  • Cukurs
     1 tējk.
  • Čili pārslas
     0.25 tējk.
  • Dārzeņu buljona kubiņš
      1 gab.
  • Karsts ūdens
     1 L
  • Apkaltusi maize
     150 g
  • Svaigs baziliks
      pasniegšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Īsta Vidusjūras tomātu zupa ar gardajiem Toskānas grauzdiņiem no maizes pārpalikumiem siltām un aromātiskām vakariņām.

Recepte tapusi sadarbībā ar Hanzas Maiznīca.

Uzkarsē krāsni līdz 200ºC temperatūrai.
Uz cepešpannas liec saplēstu vai kubiņos sagrieztu maizi.
Cep 10–15 minūtes vai līdz tā ir zeltaini brūna.
Katlā uzkarsē eļļu.
Apcep burkānus, selerijas un sīpolus 3–5 minūtes, līdz viss ir zeltains.
Pievieno ķiplokus un cep vēl 1 minūti.
Pievieno konservētos tomātus un garšvielas.
Pievieno karsto ūdeni, kurā ir izšķīdināts buljona kubiņš.
Zupu vāri 10 minūtes uz lēnas uguns.
Pasniedzot bļodiņās liec saceptos grauzdiņus, pāri pārlej zupu un dekorē ar svaiga bazilika lapiņām.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Franču sīpolu zupa

55min • Vidēji grūti

Ramen laša zupa

40min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes