Tunča rīsu bumbiņas

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Sezama sēklas
     50 g
  • Ūdens
     500 ml
  • Suši rīsi Rimi Planet
     250 g
  • Nori lapas
      3 gab.
  • Tuncis
     200 g
  • Sojas mērce
     1 tējk.
  • Tomātu mērce
     2 ēdamk.
  • Majonēze
     2 ēdamk.
  • Laima sula
     0.5 gab.
  • Nori drupačas
     
  • Sezama sēklas
     2 šķipsniņa (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Laima sula
     0.5 gab.
  • Pārtikas plēve
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tunča rīsu bumbiņas

Vāri rīsus, kā rakstīts instrukcijās.
Apgrauzdē sezama sēklas uz pannas.
Izgriez kvadrātus no nori loksnēm (4 kvadrāti vienā loksnē). Sasmalcini to, kas palicis pāri.
Bļodā sajauc tunci, sojas mērci, tomātu mērci, majonēzi, laima sulu, sasmalcinātu nori, sāli un dažas šķipsnas sezama sēklu.
Paņem pārtikas plēvi un uzliec uz tās lielu karoti rīsu. Uzliec tunci uz rīsiem un pārklāj ar citu rīsu slāni. Aptin plēvi apkārt un izveido bumbu. Atkārto procesu.
Atdzesē rīsu bumbiņas ledusskapī.
Apber rīsu bumbiņas ar atlikušajām sezama sēklām un pasniedz kā "sviestmaizi" starp diviem nori kvadrātiem.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Baklažāni itāļu gaumē

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Krēmīgie rīsi ar sterleti

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti