Tunzivs

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Tunzivs
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Tunzivs fileja
     100 g
  • Neitrāla eļļa
      cepšanai
  • Sojas mērce
      ierīvēšanai
  • Šusi lapas
      1 gab.

Mērce

  • Ūdens
     100 ml
  • Ķiploks
     0.5 gabali
  • Sīpols
     0.5 gabali
  • Kalmāru mērce
     1 Ēdamkarote
  • Dabīgās sojas mērce
     1 Ēdamkarote
  • Cukurs
     1 Ēdamkarote
  • Suši lapas
      1 gab.
  • Miso pasta
     1 Ēdamkarote
  • Sezama sēklu eļļa
     1 Tējkarotes
  • Citrona sula
      pēc garšas
  • Laima sula
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sulīgs tuncis gardā Āzijas mērcē.

Mērcei katliņā uzvāri ūdeni. Pievieno ķiploku (ar visu mizu), sīpolu (ar visu mizu), kalmāru mērci, sojas mērci, cukuru, nori lapu (sadrupinātu ar pirkstiem), miso pastu un vāri, līdz masa sabiezē un veidojas mērces konsistence.

Piepilini dažus pilienus citrona un laima sulas, pievieno sezama eļļu un iemaisi. Turpini vārīt mērci apmēram 10-15 minūtes. Kad gatava, izkās caur sietu.

Pannā sakarsē eļļu, līdz tā ir remdena. Tikmēr ierīvē tunča gabalu ar sojas mērci un liec uz remdenas pannas cepties no visām pusēm apmēram 1,5 minūtes, lai vidū gaļa paliek vēl nedaudz jēla.

Nori lapu uzliec uz mērces katliņa un ļauj tai garaiņos atdzīvoties apmēram 20-30 sekundes, līdz lapa kļūst mīksta. Ietin tajā apcepto tunci.

Pārgriez tunzivi uz pusēm, liec uz šķīvja, blakus liec sīpola un ķiploka pusītes, kas izņemtas no mērces, un pārlej tunci ar sagatavoto mērci. Pasniedz.

Saistītās receptes

Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes

Siltie garneļu un kvinojas salāti

30min • Vidēji grūti

Sautētas mīdijas

15min • Viegli

Zivju pīrāgs

1h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Tortilja ar tunci

20min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Kijevas kotlete

35min • Vidēji grūti