Turku zirņu bumbiņas ar tahini mērci un pakčoi salātiem

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Turku zirņu bumbiņas ar tahini mērci un pakčoi salātiem
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

Uzkoda

  • Turku zirņu bumbiņas Vivera Vegan
     200 g
  • Smalklapu spināti
     100 g
  • Pakčoi salāti
     100 g
  • Grauzdēti ciedru rieksti
     20 g

Mērce

  • Augu valsts jogurta alternatīva Alpro bez piedevām
     150 g
  • Tahini pasta
     2 ēdamk.
  • Citrona sula
     0.5 gab.
  • Koriandrs
     1 bunte (-s)
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Veselīgi salāti

Smalki sakapā koriandru.
Visas mērces sastāvdaļas liec bļodiņā un kārtīgi samaisi.
Uzkarsē pannā eļļu un cep turku zirņu bumbiņas, līdz tās vietām brūnas.
Pievieno spinātus un pakčoi salātus.
Uzlej 3 ēdamkarotes ūdens un šķipsnu sāls.
Sautē 1–2 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz zaļumi savītuši.
Pasniedz ar mērci un grauzdētiem ciedru riekstiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Diļļu marināde

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Provansas marināde

5min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes