Uz pannas cepts tuncis

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Uz pannas cepts tuncis
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Tunzivs fileja
     200 g
  • Torremar olīvas olīveļļā
     8 gab.
  • Saulē kaltēti tomāti
      6 gab.
  • Piparmētra
      6 lapiņas
  • Pētersīļi
      6 lapiņas
  • Citrons
     1 gab.
  • Kalnu pārslu sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Viss labais slēpjas vienkāršajā.

Viegli sakarsētā pannā apcep iepriekš nosusinātu tunci 3 minūtes no katras puses. Izņem no pannas un noliec uz virtuves dēlīša atpūsties. Pārkaisi ar sāli.

Paralēli gatavo piedevas. No olīvām nolej olīveļļu. Smalki sagriez olīvas, saulē kaltētos tomātus, pētersīļus, piparmētru lapiņas, citrona miziņas, apslaki no burkas nolieto olīveļļu, pievieno sāli un sulu no 1/3 citrona. Pasniedz ar tunci.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Lasis ar apelsīniem

45min • Vidēji grūti