Sastāvdaļas
Cēzara mērce
-
Majonēze 4 sezonu Spilva450 g
-
Ķiploku daiviņas60 g
-
Rafinēta rapšu eļļa150 g
-
Kaperi30 g
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
-
Rauga pārslas15 g
Burgeri
-
Vegānais burgers2 gab.
-
Burgeru maizītes2 gabali
-
Sarkanais sīpols0.5 gab.
-
Salātu lapas2 gab.
-
Vegānais siers2 šķēlīte (-s)
-
Marinēti gurķi2 šķēlīte (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pagatavo Cēzara mērci. Liec nomizotas ķiploku daiviņas un eļļu mazā katliņā un uzvāri.
Turpini vārīt uz lēnas uguns, līdz ķiploki kļūst zeltaini brūni.
Ņem nost no uguns un ļauj atdzist (šajā posmā ķiploki turpinās vārīties, arī noņemti no uguns, jo eļļas temperatūra būs sasniegusi vairāk nekā 170 grādu un tai nepieciešams ilgāks atdzišanas laiks).
Ķiplokus nokās (eļļu, kurā vārīti ķiploki, var turpmāk izmantot cepšanai ēdienos, kam parasti pievieno ķiplokus), smalki sakapā un pievieno majonēzei.
Mērcē iemaisi smalki sakapātus kaperus, rauga pārslas, sāli un piparus pēc garšas.
Plācenīšus cep uz pannas vai grila, līdz brūni no abām pusēm.
Kad plācenīši apcepti, uz tās pašas pannas vai grila liec cepties burgeru maizi, līdz tā brūna un kraukšķīga.
Uz vienas maizes smērē Cēzara mērci, liec salātu lapas, sīpolus, plāceni, vēl nedaudz mērces un visu nosedz ar otru daļu maizes. Var pievienot arī marinēta gurķa šķēli.