Sastāvdaļas
Marināde
-
Bio sojas tofu Berief400 g
-
Indijas rieksti50 g
-
Tomātu pasta3 ēdamk.
-
Ķiploki4 daiva (-s)
-
Ingvera sakne3 cm
-
Garšvielu maisījums Garam Masala1 ēdamk.
-
Čili pārslas1 tējk.
-
Kurkumas pulveris1 tējk.
-
Koriandra sēklas1 tējk.
-
Kumīna sēklas1 tējk.
-
Augu valsts bezpiedevu jogurts250 g
Korma
-
Zaļā paprika0.5 gab.
-
Sīpols1 gab.
-
Dārzeņu buljons100 ml
-
Kokosriekstu piens250 ml
-
Svaigs koriandrs1 bunte (-s)
-
Vārīti rīsi400 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Vegāniskā korma
Tofu saplēs mazākos gabaliņos un apcep uz pannas, līdz tas zeltaini brūns no visām pusēm.
Visas marinādes sastāvdaļas, izņemot tofu, liec blenderī un sablendē, līdz izveidojas viendabīga, bet graudaina masa.
Pievieno sāli pēc garšas.
Iemaisi tofu gabaliņus marinādē un atstāj vismaz uz vienu stundu ievilkties.
Uzkarsē pannā nedaudz eļļas un liec sautēties papriku (sagrieztu smalkos kubiņos) un sīpolus (sagrieztus smalkos kubiņos), kamēr tie kļūst mīksti.