Vēršacs

  • Gatavošana 6min
  • Viegli
Vēršacs
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Olas
     2 gab.
  • Sviests
      nedaudz
  • Eļļa
      nedaudz
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uz pannas liec nedaudz eļļas un gabaliņu sviesta un sildi uz vidēja lieluma uguns.

Kad sviests sāk putot, liec olas cepties tā, lai nesaplīstu olu dzeltenumi.

Olas cep, līdz olu baltumi vairs nav šķidri.

Tad nogriez mazāku uguni un pannai uzliec vāku, lai pannā veidotos tvaiks. Cep, līdz baltums vairs nav jēls.

Pasniedz uzreiz, uzkaisot sāli.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaļās vafeles

30min • Vidēji grūti