Virtuļu eglīte

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Virtuļi

  • Kviešu milti
     300 g
  • Muskatrieksts
     0.5 tējk.
  • Cukurs
     100 g
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Soda
     0.5 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Piens
     200 ml
  • Ola
     1 gab.
  • Augu eļļa
     3 ēdamk.

Glazūra

  • Pūdercukurs
     200 g
  • Piens
     2 tējk.
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Zaļā krāsa
     2 ēdamk.

Dekors

  • Cukura dekori
      dekorēšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vienā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas - miltus, muskatriekstu, cepamo pulveri, sodu un šķipsniņu sāls.
Lielākā bļodā liec olu, cukuru, vaniļas cukuru un eļļu.
Saputo viendabīgā masā.
Olu masai trijās daļās pakāpeniski pievieno pienu un miltu maisījumu.
Kad mīkla ir gatava, to pildi konditorejas maisā un no tā virtuļu pannā, kas ieziesta ar eļļu.
Cep 180 °C 15 min. līdz virtuļi ir gatavi un nelīp pie kociņa.
Atdzesē.
Gatavo glazūru - traukā liec pūdercukuru, vaniļas cukuru un šķipsniņu sāls.
Pamazām pievieno pienu.
Visu kārtīgi samaisi, lai izveidotos viendabīga masa.
Pievieno pārtikas krāsu un kārtīgi izmaisi.
Ja nepieciešams pievieno vēl pienu.
Virtuļus iemērc glazūrā un uzreiz dekorē ar cukura dekoriem.

Saistītās receptes

Piparkūku trifeles

15min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Tarte ar čerimoju

1h 30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Piparkūku grassini

2h 40min • Vidēji grūti

Piparkūku kārtainais deserts

40min • Vidēji grūti

Tumšā rūgušpiena maize

1h 30min • Vidēji grūti