Kēkss ar apelsīnu, riekstiem un žāvētiem augļiem

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Kēkss ar apelsīnu, riekstiem un žāvētiem augļiem

Sastāvdaļas

  • Ola
     1 gab.
  • Cukurs
     120 g
  • Sviests
     200 g
  • Pašbriestoši milti
     250 g
  • Apelsīns
     1 gab.
  • Augļu un riekstu maisījums
     200 g
  • Vaniļas pasta
     1 tējk.
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Soda
     1.5 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Aromātisks kēkss ar apelsīnu, riekstiem un žāvētiem augļiem – sildoša garša, kas piepilda māju ar Ziemassvētku noskaņu! Vienkārši pagatavojams, garšīgs un ideāli piemērots svētku galdam vai dāvanai.

Apskati recepti un iesaiņošanu ŠEIT!

Mīkstu sviestu saputo ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga, pievieno olu.

Iemaisa apelsīna sulu un smalki rīvētu apelsīna miziņu.

Pievieno vaniļas pastu, miltus, sodu un sāli.

Sasmalcina riekstus un žāvētos augļus, iemaisa mīklā kopā ar kanēli.

Cep 180 °C temperatūrā aptuveni 25–30 minūtes, līdz kēkss gatavs.

Atdzesētu iesaiņo kā svētku dāvanu un dodas ciemos.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķiršu galete

2min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes