Vista Austrumu mērcē

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Koriandrs
     1,5 TK
  • Kumīns
     1 TK
  • Kurkums
     1/2 TK
  • Kanēlis
     1/2 TK
  • Ingvera pulveris
     1 ĒK
  • Pipari
     1/2 TK
  • Sinepju pulveris
     1/2 TK
  • Krustnagliņas
     1/2 TK
  • Olīveļļa
     2 ĒK
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     4 daiviņa
  • Vistas buljons
     240 ml
  • Konservēti tomāti (bez šķidruma)
     170 g
  • Sāls
     pēc garšas
  • Kajenes pipari
     pēc garšas
  • Vistas fileja
     680 g
  • Kartupeļu ciete
     1 TK
  • Saldais krējums
     80 ml

Pasniegšanai

  • Basmati rīsi
     
  • Svaigs koriandrs
     
  • Lavaša maize
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nelielā bļodā samaisa visas garšvielas. 

 

Cepešpannā sakarsē olīveļļu un 4-6 minūtes apcep sagrieztus sīpolus.

Pievieno sagrieztus ķiplokus un garšvielu maisījumu. Visu sautē 1 minūti.

 

Pievieno vistas buljonu un tomātus, paaugstina temperatūru līdz vārīšanai, tad atkal samazina un ļauj sautēties vēl 5 minūtes.

 

Masu sablendē blenderī, tad liek uz pannas un uzkarsē līdz sautēšanas temperatūrai.

 

Pievieno sāli, kajenas piparus un sagrieztu vistas fileju. 

 

Sautē 12 minūtes, līdz vista kļūst mīksta.

 

Pievieno cieti un kārtīgi samaisa.

 

Izslēdz plīti un masā vienmērīgi iemaisa saldo krējumu.

 

Pasniedz ar vārītiem basmati rīsiem, svaigu koriandru un lavaša maizi.  

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!