Vista vīnogās

  • Sagataves 25min ,  Gatavošana 45min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Vīnogu kauliņu eļļa
     30 ml
  • Vesela vista (sagriezta gabalos)
     1 gab.
  • Vīnogas ar vai bez kauliņiem
     500 g
  • Ķiploks (sadalīts daiviņās)
     1 gab.
  • Rozmarīns
     5 zariņi
  • Timiāns
     5 zariņi
  • Baziliks (ar visiem kātiem)
     5 zariņi
  • Salds sīpols (sagriezts 8 gabalos)
     2 gab.
  • Jūras sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni līdz 210 grādiem karstu.

Pa to laiku sakarsē pannu uz lielas liesmas, ielej eļļu un liec vistas gabalus ar ādu uz leju.

Apcep, lai ir zeltaini brūni no abām pusēm.

Izcel ārā vistas gabalus un pannā liec pusi no sīpoliem, ķiploka, vīnogām un bazilika, bet timiānu un rozmarīnu liec visu.

Uzliec vistas gabalus, šoreiz ar ādu uz augšu un pārējās sastāvdaļas pa virsu un apkārt. 

Uzber sāli un piparus un liec krāsnī cepties uz 45 minūtēm. 

Izņem un uzreiz pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!